Clips, Apples gratis app om grappige video’s in te blikken, is recent compleet vernieuwd. We zetten de belangrijkste verbeteringen van versie 2.0 voor je op een rij.

Met Clips maak je in een handomdraai een leuk filmpje van jezelf dat je meteen kan delen via je sociale netwerken. De app bulkt van de Live Filters, zoals Stripboek en Inkt, en bevat een vrachtlading aan stickers, labels en emoji die je over de video’s heen kunt ‘draperen’.

Geanimeerde achtergronden

Nieuw in versie 2.0 zijn vooral de Selfie Scenes: filmpjes van jezelf tegen een compleet andere, geanimeerde achtergrond die 360° met je meebeweegt. Met een druk op de knop waan je je in het midden van een drukke stad, een abstract schilderij of in de Millennium Falcon uit Star Wars: The Last Jedi, en dat allemaal mét bijpassende geluidseffecten (voor de fans: de app is werkelijk doorspekt met content uit het Star Wars-universum). Eén domper op de feestvreugde evenwel, en dat is de Selfie Scenes uitsluitend beschikbaar zijn op de nieuwe iPhone X, tot nader order Apples enige smartphone die is uitgerust met een zogeheten TrueDepth-camera.

Zijn Darth Vader, Chewbacca en Luke Skywalker niet helemaal je ding, weet dan dat Clips 2.0 ook uitpuilt van cartoonhelden als Mickey Mouse, Lightning McQueen uit Cars en verschillende figuurtjes uit de Toy Story-films.

Gratis soundtracks

In Clips 2.0 zitten ook 21 nieuwe soundtracks van indiemuzikanten die je kosteloos mag gebruiken. De nummers worden automatisch aangepast aan de lengte van je video. Andere nieuwigheden zijn de verbeterde gebruikersinterface met een handige effectenbrowser en de mogelijkheid om je filmpjes op al je toestellen te bekijken én te bewerken dankzij de ondersteuning van iCloud.

Clips 2.0 is gratis verkrijgbaar in de App Store en geschikt voor de iPhone 5s, iPad Air en iPad mini 2 of nieuwer. Als besturingssysteem is minimaal iOS 11.1 vereist. De Selfie Scenes werken zoals gezegd uitsluitend op de iPhone X.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig