Zo hou je een verzonden WhatsApp-bericht alsnog tegen

Een WhatsApp-bericht verstuurd waar je onmiddellijk daarna al spijt van hebt? In de nieuwste versie van de chat-app kan je de flater nog rechtzetten… als je snel bent.

Je verklaart iemand iéts te onbezonnen de liefde of bent net iets te vrijpostig geweest tegen je baas. Tot voor kort leidden zulke whatsappjes gegarandeerd tot hele gênante situaties. De jongste versie van de app past daar eindelijk een mouw aan: je hebt voortaan zeven minuten de tijd om het verstuurde berichtje te wissen, bij jezelf én de ontvanger(s). Hiervoor is het wel noodzakelijk dat alle deelnemers aan het gesprek de meest recente WhatsApp-versie geïnstalleerd hebben.

Bedenktijd. Geen vertraging

Een bericht uit een chat wissen doe je op dezelfde manier als voorheen: hou de boodschap wat langer ingedrukt en kies voor ‘Verwijder’ (iOS) of klik op de prullenbak (Android). iPhone-gebruikers moeten daarna ook nog even op de prullenbak klikken, ter bevestiging. Naast ‘Verwijder voor mezelf’ verschijnt in de nieuwste WhatsApp-versie nu ook de optie ‘Verwijder voor iedereen’. Die blijft echter maar zeven minuten zichtbaar, daarna is er echt geen weg meer terug.

Verwar deze bedenktijd overigens niet met een vertraging van zeven minuten. Het bericht wordt wel degelijk onmiddellijk verstuurd. Wanneer de ontvanger bij een bliepje direct naar de smartphone grijpt of de boodschap ‘live’ ziet binnenrollen, dan is het kwaad met andere woorden reeds geschied (je kan dit uiteraard nog steeds controleren aan de hand van de twee blauwe ‘gelezen-vinkjes’). Snel zijn is dus de boodschap, want zeven minuten is best lang.

Ben je op tijd, dan wordt het gewiste bericht vervangen door de boodschap ‘Dit bericht is verwijderd’. Iedere deelnemer aan de chat krijgt die melding te zien, maar dat is mogelijk minder schadelijk voor je imago dan wat er oorspronkelijk stond.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig