Mark Zuckerberg: ‘Ik wil nu bij August en Max zijn’
Zuckerberg met zijn oudste dochtertje Max. Foto: Facebook

Mark Zuckerberg toont opnieuw dat hij een voorstander is van vaderschapsverlof. De Facebook-oprichter laat weten dat, nadat hij en zijn vrouw eerder dit jaar hun tweede kind hadden verwelkomd, hij een maand vrijaf neemt.

In augustus beviel Mark Zuckerbergs vrouw, Priscilla Chan, van een tweede dochter, August. Net na de geboorte nam Zuckerberg al een maand vaderschapsverlof ‘om bij Priscilla en de meisjes te zijn’.

‘Ik neem ouderschapsverlof in december om bij August en Max te zijn’, kondigde de Facebook-oprichter nu aan op Facebook. ‘Ik zie jullie allemaal terug in 2018.’

Het bedrijf Facebook moedigt moeders én vaders aan om vakantie te nemen na de geboorte van hun kind. Beide ouders krijgen er maar liefst vier maanden betaald ouderschapsverlof.

Max, de eerste dochter van de familie Chan Zuckerberg, zoals op de paspoorten van de kindjes vermeld staat, werd geboren in december 2015. Ook toen nam Zuckerberg twee maanden vaderschapsverlof op. ‘Ik ben er zeker van dat het kantoor er nog zal zijn als ik terugkeer’, grapte hij toen.