Raf Simons in Londen uitgeroepen tot Designer of the Year
Foto: Isopix
Het was een stralende Raf Simons die gisteren in Londen op The Fashion Awards zijn bekroning voor Designer of the Year in ontvangst mocht gaan nemen. Hij wordt door de British Fashion Council geroemd om zijn innovatieve ontwerpen en zijn impact op de mode-industrie.

Al sinds 1989 deelt de British Fashion Council prijzen uit aan de toppers uit de mode-industrie. Vandaag gaat het om prestigieuze prijzen die iedereen uit de modewereld maar wat graag wil winnen en dit keer was het de beurt aan Raf Simons om de hoofdvogel af te schieten.

Hij mag zich een jaar lang Designer of the Year noemen en volgt daarmee JW Anderson op. De Belgische modeontwerper was maar wat gelukkig met de eer die hem te beurt viel en ging zijn beeldje zelf ophalen in de Royal Albert Hall in Londen. Dat deed hij ook al vorige maand, toen hij om de Belgian Fashion Awards met dezelfde titel ging lopen.

Maar hij was niet de enige die in de prijzen viel. Andere belangrijke awards gingen naar Adwoa Aboah die het model van het jaar werd. Off-White sleepte de Urban Luxe Award in de wacht en Donatella Versace werd geëerd als Fashion Icon van 2017. Stella McCartney werd dan weer in de bloemetjes gezet voor haar tomeloze inzet in het naar op zoek gaan naar duurzame technieken en stoffen bij het maken van haar creaties.

 

Raf Simons celebrates being awarded Designer of the Year with Oliver Sim in the winners room at the #FashionAwards 2017 in partnership with @swarovski

A post shared by British Fashion Council (@britishfashioncouncil) on