Brussels theaterdirecteur moet opstappen
Foto: rr
David Strosberg van het Brusselse Théâtre Les Tanneurs is de laan uitgestuurd wegens ongepast seksueel gedrag. Meerdere actrices en medewerksters beschuldigen de theaterdirecteur van aanranding, intimidatie en machtsmisbruik.

De verhalen zouden al een tijdje circuleren en zich afspelen over meerdere jaren, maar werden pas onlangs naar buiten ­gebracht door de krant Le Soir.

Het bestuur van Les Tanneurs zou nochtans op de hoogte zijn geweest van eerder grensoverschrijdend gedrag van Strosberg. Zo zou zijn eerdere ontslag als docent aan de theaterschool Insas in Elsene te wijten zijn aan seksuele intimidatie van een studente. 

Zelf geeft Strosberg toe dat hij in het verleden niet altijd correct handelde met vrouwen, maar hij zegt dat die affaires afge­handeld zijn en dat hij sinds 2014 geen problematisch gedrag meer vertoonde. 

Strosberg stond vanaf 2010  aan het hoofd van Les Tanneurs in de Marollen, een van de grotere theaters in Franstalig België. Af en toe werkte hij samen met de KVS. Zo regisseerde hij er de komedie 'Schitz', met onder meer Bruno Vanden Broecke in de cast.