Lidl-wijn van 5,99 euro hoort bij de beste ter wereld

Een fles Chianti van budgetsupermarkt Lidl heeft op de International Wine Challenge, een belangrijke prijsuitreiking in de wijnindustrie, een gouden award gekregen. De fles van Lidl was de goedkoopste fles die goud won.

Lidl-wijn van 5,99 euro hoort bij de beste ter wereld
Foto: Lidl

Op de uitreiking werden in totaal 391 medailles uitgereikt, waaronder 14 gouden awards. Eén daarvan was dus voor de ‘Fortezza Dei Colli Chianti Classico Reserva’ van supermarktketen Lidl, die ook bij ons te koop is voor 5.99 euro. Het was de goedkoopste fles die een gouden award kreeg, andere flessen in dezelfde categorie gingen tot 35 en zelfs 50 euro.

De wijn was ook bij ons te koop, maar is intussen volledig uitverkocht. Lidl bekijkt wel of ze binnenkort weer een vergelijkbare wijn in de rekken zullen leggen.

Het is niet de eerste keer dat Lidl in de prijzen valt, in juni kreeg de ‘cremant de bourgogne’ van de supermarktketen een zilveren award op de ‘International Wine & Spirits Competition’. Een maand eerder werd ook de Exquisite Collection Côtes De Provence, een rosé van supermarktketen Aldi, bekroond met zes zilveren medailles op de International Wine Challenge. Die fles lag niet bij ons in de rekken.