Iraanse staatstelevisie censureert deel uitzending van WK-loting
Foto: AFP

Miljoenen voetbalfans in Iran konden vrijdag slechts een gedeelte van de show zien waarin geloot werd voor het WK van volgend jaar in Rusland. De staatstelevisie was van oordeel dat de jurk van gastvrouw Maria Komandnaya, een Russische sportjournaliste, te sexy was om het met de kijkers te delen.

De IRIB-zender censureerde het eerste gedeelte van de show in de concertzaal van het Kremlin. Enkel de loting zelf werd uitgezonden.

Eerder deze week richtten Iraanse fans zich tot Komandnaya met de vraag om geen onthullende kledij te dragen, uit vrees door censuur de loting te moeten missen. IRIB heeft ‘morele bewakers’ in dienst die nakijken of de islamitische kledijvoorschriften nageleefd worden. Ze onderbreken programma’s meteen wanneer ze geloven dat een vrouw ongepaste kledij draagt.

In een poging om klachten te voorkomen nodigde IRIB de voormalige Portugese ster Luis Figo uit voor een interview, waarna de supporters vernamen dat hun nationale ploeg op het WK in groep B zal spelen tegen Portugal, Spanje en Marokko.

Lees hier alles over de loting van het WK voetbal.

Iraanse staatstelevisie censureert deel uitzending van WK-loting
Foto: Photo News