Vlaming bang voor ongeval met elektrische fiets
Foto: BELGA

Vier op de tien Vlamingen wijzen ‘een ongeval met een elektrische fiets’ aan als ‘belangrijkste verzekeringsrisico in de 21ste eeuw’.

Dat is het opvallende resultaat van een online bevraging bij duizend Vlamingen door het bureau Profacts, in opdracht van KBC Verzekeringen.

De enquête peilt naar de impact van technologische innovaties en maatschappelijke veranderingen op ‘nieuwe’ verzekeringsrisico’s. Het gaat bijvoorbeeld om verhoogde kansen op ongevallen door de opkomst van snelle elektrische fietsen, speelgoeddrones of zelfrijdende auto’s, maar ook om het gevaar op hacking van een persoonlijke account op facebook of bij regelmatig thuiswerk op de computer.

Het succes van de elektrische fiets wordt door de Vlamingen als het grootste risico op ‘nieuwsoortige’ schadegevallen gezien. Vier op de tien noemt een ongeval met een elektrische fiets als belangrijkste verzekeringsuitdaging voor de toekomst.

Burnout

Een even grote groep Vlamingen hoopt op een extra verzekering tegen inkomensverlies bij een langdurige burnout en bijna vier op de tien vraagt zich af of de huidige verzekeringspolissen de kosten dekt wanneer een losgekomen zonnepaneel schade toebrengt aan een geparkeerde wagen.