Schaarbeek investeert 100.000 euro in verkeersveiligheid
Wake ter nagedachtenis van verongelukte journaliste Stephanie Verbraekel Foto: Bart Dewaele
Nadat Schaarbeek werd opgeschrikt door een dodelijk verkeersongeval beloofde de burgemeester meer te investeren in verkeersveiligheid. De stad maakt 100.000 euro vrij voor de aankoop van verkeerscamera's en de uitvoering van snelheidscontroles.

Op de gemeenteraad van gisterenavond werd een amendement van Arnaud Verstraete (Ecolo/Groen), Sophie Querton (LB) en Seydi Sag (CDH) met een ruime meerderheid goedgekeurd. Daardoor zal 100.000 euro vrijgemaakt worden voor de aankoop van snelheidscamera’s en de uitvoering van snelheidscontroles.

'Er is een kleine groep mensen die met antisociaal rijgedrag levensgevaarlijke situaties creëert in Schaarbeek en de sfeer in de woonbuurten aantast', zegt Verstraete. 'We tolereren dit niet langer. Een strengere handhaving is noodzakelijk om het onaanvaardbare gedrag van enkelingen aan te pakken. Zo willen we voorkomen dat er nog mensen in perfecte gezondheid hun leven laten in het Schaarbeekse verkeer.'

Verder komt er ook een verbetering van de verlichting langs de Haachtsesteenweg, vooral aan de oversteekplaatsen voor voetgangers. De bevoegde Brusselse minister, Pascal Smet (SP.A), is van plan om de suggesties ‘zo snel mogelijk’ uit te voeren.

Dodelijk ongeval en vluchtmisdrijf

Afgelopen maandag moesten de politiediensten van de politiezone Brussel-Noord rond 17 uur tussenbeide komen naar aanleiding van een verkeersongeval in Schaarbeek. Een bestuurder had vluchtmisdrijf gepleegd ter hoogte van de Jeruzalemstraat. De vermoedelijke dader van het vluchtmisdrijf in Schaarbeek is opgepakt. Het slachtoffer, een vrouw (56), raakte gewond en werd in een verontrustende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Momenteel gaat het beter met haar gezondheid.

Drie weken geleden overleed Stephanie Verbraekel, journaliste bij De Standaard, na een dodelijk ongeval op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek. Het ongeval schokte de buurt, en burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) maakte toen bekend dat de gemeente aan het Gewest zal vragen om enkele maatregelen te nemen. 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig