'De scheidsrechter zei:
Bosmans op de volgens hem beste plek van het veld. Foto: BELGA

Hilariteit alom in de bekerwedstrijd tussen KV Mechelen en Racing Genk. Tijdens de verlengingen viel scheidsrechter Christof Dierick uit met een blessure. Omdat vierde ref Nicolas Laforge al een geblesseerde lijnrechter had vervangen, moesten ze Achter de Kazerne op zoek naar een scheidsrechter… uit het publiek.

Een vierde scheidsrechter moet van alle markten thuis zijn. Zo ontpopte Laforge zich tijdens de verlengingen in de bekerpartij tot een uitstekend lijnrechter. Hij verving Tom Dens, die zich had geblesseerd. Er was al even paniek toen ook Dierick om verzorging vroeg. Die kon eerst nog voort, maar moest er uiteindelijk toch de brui aangeven.

Een groot probleem want er stond geen vervanger meer klaar. En dus zat er niets anders op dan de omroeper in te schakelen. ‘Er wordt gevraagd of er momenteel scheidsrechters aanwezig zijn’, riep die door de microfoon. Gelukkig voor de wedstrijd werd er snel een scheids gevonden in het publiek. Al lag de wedstrijd een tijdje stil omdat de vrijwilliger van dienst zich nog moest klaarmaken voor de dienst.

Ene Luc Bosmans werd uiteindelijk ingezet als lijnrechter, zodat Laforge de leiding van de wedstrijd in handen kon nemen voor de rest van de verlengingen. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist na strafschoppen. Daarin kwam Bosmans nog even de gemoederen bedaren nadat Aidoo een dansje deed op de penaltystip na zijn gescoorde elfmeter.

‘Tweede mooiste moment van m’n leven’

‘Dit was het tweede mooiste moment uit mijn leven’, zei de 45-jarige KV-supporter voor de camera van de sfeerreporter van Gazet van Antwerpen. De Europacup II-zege van Malinwa in 1988 plaatst hij op één.

‘Ik heb de club van hoog naar laag en weer naar boven meegemaakt. Vandaag mocht het jammer genoeg niet zijn, maar ik kon de wedstrijd op het eind wel vanop de beste plaats op het veld meemaken’, glundert hij.

 

 

Kreeg Bosmans nog advies van de scheidsrechter voor hij begon? 'Hij zei: "doe uw best, het is alsof het Bertem-Veltem is"', verklapte Bosmans aan Sporza.

Niet zo onbekend

De opgetrommelde scheidsrechter haalde vijf jaar geleden ook al eens de media toen bij hem tijdens een provinciale wedstrijd de stoppen doorsloegen. In september 2012 wisten de toeschouwers van de voetbalwedstrijd Wuustwezel-Gooreind in eerste provinciale niet wat ze zagen. Seconden na zijn laatste fluitsignaal ontblootte scheidsrechter Luc Bosmans het bovenlijf en wierp boos zijn shirt op de grond. Hij kookte van woede en was toen totaal overstuur door het tumult dat was ontstaan na zijn drie rode kaarten aan de thuisploeg.