Vandoorne na productieve testdag:
Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 team
Tijdens de laatste testdag van het F1-seizoen 2017 kwam onze landgenoot Stoffel Vandoorne in actie. Vandoorne spreekt van een erg productieve testdag en kan niet wachten tot het seizoen 2018 van start gaat.

"Vandaag was over het algemeen een zeer goede dag, ook al was het een beetje vreemd dat ik in dezelfde bocht crashte als Fernando gisteren deed," blikte Vandoorne gisteren terug op zijn test. "Over het algemeen was het echter een zeer productieve testdag voor zowel het team alsook mezelf. Het is goed om al een eerste gevoel te krijgen op de bandencompounds van Pirelli voor 2018."

Vandoorne reed in totaal 105 ronden op het Yas Marina Circuit, testrijder Lando Norris reed 118 ronden. Het bracht het totaal aantal kilometers van de testdag op woensdag alleen al op 1 238 kilometer. Het zorgt ervoor dat McLaren over heel wat bruikbare data beschikt ter voorbereiding van het seizoen 2018.

"We hebben heel wat testwerk verricht en een mooi aantal kilometers gereden. We hebben veel geleerd over hoe de banden zich gedragen. De voorbije dagen hebben ons nu de middelen gegeven om data te analyseren tijdens de winter en een goede benchmarkt te hebben voor volgend jaar."

Na zijn laatste dag testwerk in 2017 wenste Stoffel Vandoorne ook iedereen binnen het team te bedanken, dit na een moeilijk en uitdagend seizoen.

"Nu we de laatste dag op de baan van het seizoen 2017 achter de rug hebben wil ik alle mecaniciens, engineers en de rest van het team bedanken. Niet alleen voor het harde werk vandaag aan de wagen maar ook door hard te pushen doorheen het volledige jaar, dit ondanks alle uitdagingen. Iedereen binnen het team heeft enorm veel werk verricht en zich intens ingespannen. Ik hoop dat ze nu kunnen genieten van een welverdiende vakantie met hun familie en vrienden," aldus Vandoorne.

"Ik zal zelf snel terug in de fabriek zijn om al voorbereidingen te doen voor volgend jaar en ik kijk al uit naar mijn volgend hoofdstuk in de Formule 1, besloot Vandoorne.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: