Prins William: ‘Hoop dat Harry nu uit mijn koelkast blijft’
Foto: Photo News

Prins William, de oudere broer van prins Harry, is verheugd over het nieuws dat zijn broer in het voorjaar van 2018 zal trouwen met zijn vriendin Meghan Markle. Er kon zelfs een grapje van af.

De Britse prins Harry zal in het voorjaar van 2018 trouwen met zijn vriendin Meghan Markle. Zijn oudere broer, prins William, laat in een filmpje op Instagram weten dat hij heel erg blij is voor zijn jongere broer. ‘Ik ben heel erg opgelucht voor hen beiden. Ik wens hen alle geluk toe in deze fascinerende tijden’, aldus de prins.

William, die op bezoek is in Finland, hoopt ook dat de verloving en het huwelijk het een en ander zullen veranderen: ‘Persoonlijk hoop ik dat hij uit m’n koelkast blijft, dat hij stopt met al mijn voedsel te stelen’, grapte de prins.

 

 

Eerder hadden prins William en zijn vrouw Kate al een korte reactie gegeven via Twitter. ‘De Hertog en Hertogin van Cambridge laten weten dat ze ‘heel erg blij zijn voor Harry en Meghan’. ‘Het was fantastisch om Meghan te leren kennen en om te zien hoe gelukkig ze samen zijn.’

 

 

Prins Harry (33) en de Amerikaanse actrice Meghan Markle (36) vormen al een tijdje een paar. Het paleis had ongeveer een jaar geleden al officieel bekendgemaakt dat ze een relatie hebben, nadat er al speculaties in de Britse pers waren verschenen. De twee zouden zich eerder deze maand in Londen hebben verloofd. Koningin Elizabeth II en de familie waren ook al eerder op de hoogte gebracht.

Harry en Meghan hebben maandagavond hun eerste interview gegeven als verloofd koppel. ‘Vanaf het eerste moment wist ik dat zij de ware was’, zei prins Harry in het interview.

Het koppel zal in de St George’s Kapel trouwen. Het is dezelfde plek waar ook Prins Edward en de neef van Harry, Peter Philips trouwden.

Voor Markle wordt het haar tweede huwelijk. Eerder was ze al getrouwd met filmproducent Trevor Engelson. Vier jaar geleden gingen ze uit elkaar. Prins Harry, de jongste zoon van prins Charles en Lady Di, is vijfde in de lijn voor de Britse troonopvolging.