Designduo Muller Van Severen stelt huis open voor Design Miami
Foto: Frederik Vercruysse

Het Belgische designduo Muller Van Severen is dit jaar een van de centrale gasten op Design Miami. Als deel van hun installatie daar wordt ook hun huis bij Gent geopend voor het publiek, via Airbnb.

Fien Muller en Hannes Van Severen zorgen dit jaar voor een van de blikvangers op Design Miami met de installatie ‘A wild thing’. Het duo gaat op de interieurbeurs, die loopt van 6 tot en met 10 december, hun eigen woonkamer reconstrueren om hun meubels voor te stellen aan het Amerikaanse publiek.

Ze brengen ook een aantal van hun favoriete bezittingen mee, waaronder een tafel die werd ontworpen door Hannes’ vader Maarten Van Severen en een schilderij van grootvader Dan Van Severen, bedoeld als aanzet om in gesprek te gaan met bezoekers.

De installatie krijgt echter ook nog een staartje in eigen land. Het koppel gunt immers niet alleen het publiek in Miami een kijkje in hun eigen leefomgeving, ze zetten ook de deuren van hun huis in Evergem open via een samenwerking met het platform Airbnb, een van de sponsors van Design Miami. Wie eens een nacht een kamer wil huren, als gast bij het duo, kan zijn kans wagen via Airbnb.