IOC legt nog eens drie Russische bobsleeërs levenslange schorsing op
Foto: Photo News

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft woensdag drie Russische bobsleeërs een levenslange schorsing opgelegd wegens dopinggebruik.

Alexandr Kas’yanov, Aleksei Pushkarev en Ilvir Khuzin krijgen een levenslange olympische ban in het kader van het onderzoek naar Russisch dopinggebruik tijdens de Winterspelen van 2014 in Sotsji. Geen van de drie atleten won een medaille. Ze zaten alle drie in de viermansbob die vierde werd, Kas’yanov maakte deel uit van een tweemansbob die eveneens op de vierde plaats eindigde.

Vorige week legde het IOC Alexandr Zubkhov een levenslange schorsing op. De bobsleeër was in Sotsji goed voor twee keer goud.

De door het IOC in het leven geroepen Oswald-commissie, opgericht naar aanleiding van het rapport McLaren dat het dopingschandaal in Rusland blootlegde, sanctioneerde al 22 Russische sporters. Rusland verloor tot nu elf medailles, behaald tijdens de Winterspelen 2014 in Sotsji. Van 5 tot 7 december komt het Uitvoerend Comité van het IOC bijeen om te beslissen of Rusland al dan niet mag deelnemen aan de komende Winterspelen in Pyeongchang.