Prins Harry en Meghan Markle zullen in Windsor Castle trouwen
Foto: Photo News
Na het nieuws over de verloving van prins Harry (33) met actrice Meghan Markle (36) worden meer details bekendgemaakt over het huwelijk. Ze zullen in mei trouwen in Windsor Castle.

Harry en Meghan zullen in de St Geroge’s Kapel trouwen. Het is dezelfde plek waar ook Prins Edward en de neef van Harry, Peter Philips trouwden. Het was eveneens de kapel waar de begrafenis van prinses Diana plaatsvond in 1997.

'Zijne majesteit koningin Elizabeth II heeft hen toelating gegeven te trouwen in de kapel. De koninklijke familie betaalt het huwelijk', aldus een mededeling van het Kensington Paleis. Markle wordt voor het huwelijk wel nog gedoopt. Ze zal ook de Britse nationaliteit krijgen voor het huwelijk.

De koninklijke familie zal het huwelijk betalen, waaronder de dienst in de kapel, de muziek, de bloemen en de receptie. Veiligheidskosten zullen betaald worden door de overheid. 

Verloving

‘Vanaf het eerste moment wist ik dat zij de ware was', zei prins Harry in een interview. Gisteren stelden prins Harry en Meghan Markle zich voor het eerst voor aan de pers als verloofd koppel.

Harry heeft geen evidente keuze gemaakt. Om te beginnen is Markle niet van adel. Ze is een Amerikaanse actrice – vooral bekend van de advocatenserie Suits – en de dochter van een Iers-Nederlandse vader en een Afro-Amerikaanse moeder. Ze is bovendien gescheiden en dat ligt in Buckingham Palace nog altijd gevoelig. Toch kreeg het koppel van iedereen de zegen om te trouwen, zowel van de Britse Queen en Prins Charles, als van Meghan's familie.