CMB-directeur Criel wordt voorzitter Degroof
Ludwig Criel. Foto: BELGA

Bank Degroof stelt Ludwig Criel als nieuwe voorzitter aan. Guido Vanherpe wordt dan weer onafhankelijk bestuurder.

Bank Degroof Petercam bereidt de wijzigingen al een tijdje voor, zeggen kenners. Met de benoeming van Ludwig Criel als voorzitter krijgt de discrete private bank, die nog gezien wordt als een Franstalige club, een Vlaamse voorzitter.

Criel was al bestuurder bij Bank Degroof Petercam en volgt straks Alain Philippson op als voorzitter, die met pensioen zou gaan. De familie Philippson is een van de grootaandeelhouders van de private bank.

Ludwig Criel is ook voorzitter van de uitgeversgroep De Persgroep, maar bracht zijn hele carrière door bij de familie Saverys. Eerst bij Boelwerf, maar al snel in een hoofdrol bij CMB waarvan hij het financiële brein was.

Met Criel krijgt Bank Degroof Petercam iemand aan het hoofd die vóór de fusie voorzitter was van Petercam, de kleinere partner in het samengaan van de twee Brusselse huizen. Na de fusie verloor de bank enkele Vlaamse toppers waardoor het Franstalige karakter benadrukt werd.

Bakkerijkoning

Bank Degroof Petercam trekt ook Guido Vanherpe aan als onafhankelijk bestuurder. Vanherpe is de sterke man van de bakkerijgroep La Lorraine, de grootste industriële bakkerij van België en marktleider in vers brood en verse patisserieproducten. Vanherpe wordt gezien als één van de Vlaamse captains of industry.

De vermogensbank zou de benoemingen bekendmaken, zodra de ECB groen licht geeft.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in