Bitcoin vliegt naar 10.000 dollar
Foto: AFP

De waarde van de digitale munt bitcoin steeg vandaag opnieuw met 2,1 procent en nadert de grens van 10.000 dollar.

Aan de opmars van de bitcoin lijkt maar geen einde te komen. De bekendste van alle digitale munten noteert nu op een koers van ruim 9.500 dollar en het is maar een kwestie van tijd vooraleer de symbolische grens van 10.000 dollar gesloopt zal worden. Amper een week geleden was 1 bitcoin nog minder dan 9.000 dollar waard.

Brussel

Op de traditionele aandelenbeurs van Euronext Brussel was er vandaag minder euforie. De Bel20-sterindex zakte licht, met 0,36 procent, tot 3.971,24 punten.

Bij de twintig topaandelen is er opmerkelijk verlies voor Colruyt: -4,94 procent tot 42,71 euro. Aanleiding is een kritisch analistenrapport door Deutsche Bank.

Nog in de elitegroep moesten ook Bekaert en Ackermans & van Haaren meer dan 1 procent achteruit.

Op de brede markt kreeg Option een tik van liefst 25,71 procent, bij een slotkoers van 0,05 euro. Het bedrijf heeft een nieuw reddingsplan klaar, waarbij de meeste schuldeisers hun vorderingen omzetten in aandelen. Maar die operatie gaat gepaard met een grote verwatering van de bestaande aandelen.

Verrassend nieuws ook bij Fagron, waar algemeen directeur Hans Stols met onmiddellijke ingang wordt vervangen door Rafael Padilla, tot nog toe manager voor Zuid-Amerika en Zuid-Europa. Padilla zal de leverancier van grondstoffen voor apotheken ad interim leiden. De beleggers stuurden de koers van Fagron 3,42 procent omlaag.