Bondscoach Kevin De Weert krijgt extra taak bij wielerbond: hij krijgt nu ook de beloften onder zich
Foto: BELGA

De Belgische wielerbond heeft maandag laten weten dat Kevin De Weert Jean-Pierre Dubois opvolgt als bondscoach van de mannen beloften (U23). De Weert zal de taak als bondscoach van de beloften combineren met zijn werkzaamheden als bondscoach bij de elite mannen.

“Belgian Cycling maakt in onderling overleg een einde aan de overeenkomst met Jean-Pierre Dubois wiens taak als bondscoach van de beloftenrenners wordt overgenomen door Kevin De Weert”, luidt het persbericht. “Die combineert voortaan zijn functie bij de U23 met zijn werkzaamheden als development coach en sportief verantwoordelijke bij de eliterenners mannen. Behoudens de inhoud van dit persbericht zullen beide partijen zich verder onthouden van elke commentaar.”

De 48-jarige Dubois was sinds januari 2006 bondscoach van de Belgische beloften. Hij was tussen 1991 en 1995 zelf profrenner, maar kon nooit aansprekende resultaten behalen. Kevin De Weert (37) volgde in februari 2016 Carlo Bomans op als bondscoach van de elite. Afgelopen zomer tekende hij nog een contractverlenging tot 2020.