Victoria Beckham pompt 33 miljoen euro in haar modelabel
Foto: Photonews
Victoria Beckham wil haar gelijknamig modemerk graag flink uitbreiden en nam daarvoor een nieuwe investeerder in de arm. In ruil voor een kapitaalinjectie van 33 miljoen euro moest ze wel wat van haar aandelen verkopen. Dat was nodig omdat ze onder meer extra winkels wil openen en meer online aanwezig wil zijn.

Terwijl Beckham in 2014 nog verlies maakte met haar luxemerk, gingen de cijfers in 2015 al de hoogte in en er wordt verwacht dat ze het goed zal blijven doen. Zeker nu er een extra kapitaalinjectie van ettelijke miljoenen is gekomen door Neo Investment Partners.

'Omdat het bedrijf blijft groeien, had ik behoefte aan externe investeerders die ook externe expertise met zich meebrengen', zegt Victoria Beckham in een reactie aan Business of Fashion. 'Het is de bedoeling dat we samen een duurzaam en winstgevend label uitbouwen.'

Aan de kant van Neo Investment Partners klinkt er alleen maar lof voor de modeontwerpster. 'Ze is een inspiratie voor miljoenen vrouwen wereldwijd en ze slaagde er in een uniek luxemerk op te bouwen met een sterke identiteit en veel potentieel', zegt oprichter David Belhassen. 'Ik kijk er naar uit om met haar samen te werken.'

Beckham wil met het verse geld graag de fysieke aanwezigheid van haar merk verruimen en onder meer extra winkels openen en de online aanwezigheid uitbouwen. Er bestaan ook plannen om het label zelf uit te breiden met nieuwe productlijnen.