Belgisch modelabel Akaso opent eerste eigen winkel

Het Belgische modelabel Akaso heeft zijn eerste winkel geopend, in hartje Brussel. De nieuwe winkel bevindt zich in de Koningsgalerij, op de hoek met de Beenhouwersstraat.

Akaso is het modelabel dat Philippe Vertriest in 2016 lanceerde, met T-shirts en sweatshirts met prints uit de Afrikaanse cultuur. Na het adopteren van zijn twee Ethiopische adoptiedochtertjes ging hij zich verdiepen in hun cultuur en raakte hij overtuigd van het creatieve talent in Afrika dat onbenut blijft. Met Akaso wil hij hen een platform bieden.

Voor een eerste eigen winkel koos Vertriest resoluut voor thuisstad Brussel. In de nieuwe winkel wordt de totstandkoming van de collecties ook toegelicht met foto’s en video’s van de workshops in Ethiopië. Daarnaast is er ook een wand van echt mos uit Finland, ‘dat mij herinnert aan het intense groene landschap in het zuiden van Ethiopië’, klinkt het.

‘Het interieur wordt ook bepaald door objecten die eerder het decor maakten van bekende Brusselse gebouwen: twee vintage zeteltjes van Herman Miller van de RTBF en jaren zeventig spiegels uit het De Lignegebouw’, aldus Vertriest. De winkel is dagelijks geopend, ook op zondagnamiddag.

Belgisch modelabel Akaso opent eerste eigen winkel
Belgisch modelabel Akaso opent eerste eigen winkel