Zondag was het exact 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van het populaire kinderprogramma ‘Dag Sinterklaas’ op televisie werd uitgezonden.

Een verkleumde Bart Peeters gaat op zoek naar de Sint en zijn Pieten. In de eerste aflevering lukt het hem om kennis te maken met de goedheilige man (Jan Decleir) en ontdekt hij dat het paard van de Sint Slecht Weer Vandaag heet. Ook het economische ‘wie betaalt alle cadeautjes hier eigenlijk’-vraagstuk komt later aan bod.

Het is al 25 jaar gelden dat ‘Dag Sinterklaas’ voor het eerst op de televisie werd uitgezonden, maar tot vandaag heeft geen enkel ander Sinterklaasprogramma de iconische serie van de troon gestoten. De schrijver van de serie, Hugo Matthysen ging er prat op om in zijn programma op kindermaat ook een dubbele laag voor volwassenen te stoppen.

Naar aanleiding van de 25-jarige verjaardag van het programma, besliste VRT om de afleveringen integraal online te plaatsen op VRT NU. Naarmate 6 december nadert, zullen stapsgewijs meer afleveringen gelost worden, zodat het hele programma op Sinterklaas beschikbaar is voor de digitale kijker. 

Hieronder geeft Sinterklaas tips over hoe kinderen hun schoentje best klaarzetten voor zijn komst: