Prijs treinkaartjes vanaf februari omhoog
Foto: BELGA

De raad van bestuur van NMBS heeft de tarieven goedgekeurd die vanaf 1 februari 2018 van toepassing zijn. De prijs van een aantal vaste formules zoals de Go Pass blijft ongewijzigd.

De aanpassingen zijn gebaseerd op de bepalingen vervat in het beheerscontract van 2008, in afwachting van het nieuwe beheerscontract 2018-2022.

De tariefverhoging is onder meer gebaseerd op de evolutie van de gezondheidsindex en bedraagt 2,49 procent voor de abonnementen woon-werkverkeer en school, en gemiddeld 1,49 procent voor de andere vervoersproducten.

Voor een aantal vaste formules blijft het tarief ongewijzigd, zoals de Go Pass (tienrittenkaart voor jongeren tot 26 jaar), de Rail Pass (tienrittenkaart voor volwassenen) en de fietsdagkaart.

TreinTramBus: 'Geen bezwaar'

'Als de prijsstijgingen beperkt blijven tot een indexering, kunnen wij daar geen bezwaar tegen maken', zegt Stefaan Stynen van TreinTramBus. 'Wij kunnen daarmee leven, dat is perfect verdedigbaar. Als reiziger hebben we er alle belang bij dat zij voldoende middelen hebben, voor de betaling van de lonen, enzovoort.'