VRT domineert shortlist Ha! van Humo
Radio Gaga Foto: © VRT 2017

Humo heeft de elf genomineerden bekendgemaakt voor zijn Ha! van Humo, waarmee het weekblad sinds 1980 het beste tv-programma van het afgelopen jaar bekroont. De openbare omroep VRT is goed voor negen van de elf genomineerden. Opvallend is dat Canvas als zender een van de genomineerden is.

Voor het eerst is een volledige zender genomineerd voor de Ha! van Humo. 'Canvas heeft zich na een dipje prima herpakt', zegt Humo-hoofdredacteur Jörgen Oosterwaal. 'Canvas zorgt voor constante kwaliteit met een mooie mix tussen oude waarden en verrassende nieuwkomers.'

Daarnaast zijn nog vier Canvas-programma’s afzonderlijk genomineerd: 'Allah in Europa', 'Generatie B', 'Radio Gaga' en 'Winteruur'.

Van zusterzender één halen 'Beau séjour', 'Dwars door Amerika', 'Goed volk' en 'Tabula rasa' de shortlist.

De commerciële zenders vertegenwoordigen maar twee kanshebbers voor de Ha! van Humo: 'Hoe zal ik het zeggen?' van vtm en 'Hotel Römantiek', dat op Vier te zien was.

Humo en ceremoniemeester Guy Mortier maken de winnaar van dit jaar bekend op 18 december in de Kruitfabriek in Vilvoorde. De winnaar krijgt 5.000 euro. Vorig jaar was de eer weggelegd voor de documentairereeks 'Een kwestie van geluk' (één).