Bij de brand in de wafelfabriek Milcamps in Vorst zijn donderdagnamiddag geen gewonden gevallen, maar de fabriek is wel volledig vernield. 'Voor het personeel wordt technische werkloosheid voorzien', klinkt het.

Het vuur in de wafelfabriek Milcamps in de Lusambostraat in Vorst ontstond kort voor 13.00 uur, vertelt Pierre Meys, de woordvoerder van de Brusselse brandweer. Volgens de eerste berichten ontstond de brand aan het koelsysteem voor de ovens, maar de precieze oorzaak wordt nog onderzocht.

De brand was even voor 15 uur onder controle, maar de brandweer moest nog uren nablussen. Volgens metingen was de rook toen niet meer toxisch. Veiligheidsmatregelen konden worden teruggeschroefd en het rampenplan kon worden opgeheven.

De vijftig personeelsleden van de fabriek werden meteen geëvacueerd en zijn ongedeerd. Ook een tweehonderdtal leerlingen uit een naburige school en werknemers van vlakbijgelegen bedrijven zijn geëvacueerd. 'Er zijn geen slachtoffers gevallen, maar de fabriek is volledig vernield', meldt de directie.

Ook Infrabel kondigde een tijdlang het rampenplan af, maar dat is intussen niet meer van kracht. Het treinverkeer vanuit Brussel-Zuid werd een tijdlang stilgelegd, maar is hernomen. Er was hinder in onder meer de richting Nijvel, Charleroi, Halle en Gent. Het verkeer op die lijnen kan dus hernemen, weliswaar met de nodige voorzorgsmaatregelen. De treinen stoppen niet in de stations Vorst-Zuid en Vorst-Oost.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig