'Werkdruk voor spoorwegpolitie moet omlaag'
Foto: Photo News
Twee politievakbonden, ACV Politie en CSC Police, hebben donderdag actie gevoerd aan de Kroonlaan in Brussel. Daar werd onderhandeld over de toekomst van de spoorwegpolitie. 'De overheid heeft tot 29 november de tijd om met concrete oplossingen over de brug te komen', zegt Joeri Dehaes van ACV.

Volgens de vakbonden is er grote onzekerheid over het verdere bestaan van de dienst en dat heeft een grote impact op het personeel. ‘Er is een leegloop aan de gang, waardoor het achterblijvende personeel met een nog hogere werkdruk zit. Met deze actie willen we tonen dat het ons menens is. Ze mogen onze mensen niet in de kou laten staan’, zegt Dehaes.

Tijdens de onderhandelingen stelde de overheid de toekomstvisie voor de spoorwegpolitie voor. 'Nu weten we waar we staan, maar dat is een jaar te laat', zegt Dehaes. 'De oplossingen die worden voorgesteld zijn allemaal mooi op lange termijn. Wij willen ook actie zien op korte termijn.' Concreet wil ACV horen hoe men snel mensen zal aanwerven. Daarnaast moet de werkdruk ook naar omlaag. 'Die is nu enorm', zegt Dehaes. 

De stakingsaanvraag geldt voor 1 december. 'Op 29 november komen we weer samen, de overheid heeft tot dan om concrete plannen te maken', zegt Dehaes.