Zo worden de vleugels van Victoria's Secret gemaakt
Foto: AFP
De bekende Victoria's Secret-vleugels zijn maar voor weinig modellen weggelegd die meelopen in het jaarlijkse modespektakel van het lingerielabel. Dat hoeft ook niet te verbazen als je ziet hoeveel werk er in kruipt om ze te maken. Who What Wear zocht daarom de vrouw achter de vleugels op om te zien hoe ze te werk gaat.

De show van Victoria's Secret in Shanghai is ondertussen alweer achter de rug en dus doken al de eerste beelden op van wat zich allemaal op de catwalk afspeelde. Een van de grootste wowfactoren duikt jaarlijks op als die enkele modellen die uitverkoren zijn met de enorme vleugels de catwalk oplopen. Het zijn die exemplaren die worden gemaakt in het New Yorkse atelier van Marian Hose.

Met haar team maakte ze al twaalf jaar kostuums voor onder meer musicalproducties zoals 'The Lion King' en 'Aladdin', maar ze werd negen jaar geleden ook door Victoria's Secret gevraagd om de vleugels te ontwerpen. 'Het is een van mijn favoriete jobs omdat het altijd interessant is en ik mooie dingen mag maken"', vertelt ze in het filmpje terwijl ze de hand legt aan een van de vleugels die in Shanghai te zien was.

Daarnaast vertelt ze ook dat in die vleugels tussen de dertig en vierhonderd uur werk kan kruipen, zeker omdat er soms heel wat detailwerk bij komt kijken. 'De Angels krijgen daarom vaak maar een keer of twee de kans om de vleugels te passen. Ze zijn ook enorm groot.'