Ondanks WK-kwalificatie stapt Australische bondscoach op, Mat Ryan is “geschokt en bedroefd”
Foto: EPA-EFE

Australië moet naar een nieuwe bondscoach op zoek. Ondanks de recente kwalificatie voor het WK 2018 geeft Ange Postecoglou er de brui aan. De 52-jarige in Griekenland geboren Australiër stond onder druk vanwege de matige prestaties van de “Socceroos” in de WK-kwalificaties. Via een barrageduel tegen Honduras (0-0 en 3-1) wist Australië zich vorige week alsnog te plaatsen.

“Dit is een moeilijke beslissing”, verklaarde Postecoglou. “Het was een eer om bondscoach van mijn land te zijn, om de ploeg te leiden op het WK 2014, de Azië Cup in 2015 te winnen en nu weer het WK te halen. Ik zei dat we het zouden halen en dat hebben we ook gedaan. Maar het heeft veel van me geëist, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Ik stop er daarom mee.”

Ondanks WK-kwalificatie stapt Australische bondscoach op, Mat Ryan is “geschokt en bedroefd”
Foto: AFP

Bondsvoorzitter Steven Lowy betreurt de beslissing van de coach. “We wilden allemaal dat hij tot het WK bleef en misschien nog wel langer. Hij heeft fantastisch werk geleverd en is altijd onze steun blijven genieten.”

Mat Ryan is “geschokt en bedroefd”

“Geschokt is een understatement toen het nieuws vandaag bekendraakte. Bedroefd dat het avontuur hier eindigt”, zo reageert doelman Mat Ryan op de beslissing van Postecoglou. De voormalige keeper van Club Brugge en KRC Genk reageerde via de sociale media erg teleurgesteld:

“Ik kan je niet genoeg bedanken voor de erfenis die je het Australische voetbal hebt nagelaten en de bijdrage die je hebt geleverd. Je hebt de perceptie veranderd dat Australiërs kunnen voetballen en daar ben je nooit mee gestopt. Bedankt om mij bij dat project te betrekken”, schrijft de huidige doelman van Brighton & Hove Albion. “Je stopt zoals het past met een nieuwe triomf door ons te kwalificeren voor het WK. Bedankt dat je ons land de kans geeft ons opnieuw met de wereld te meten. Ik kan niet wachten in juni precies dat te doen. Bedankt Ange”, eindigt Ryan.