Belgische korfbalbond zoekt nieuwe bondscoach

De Koninklijke Belgische Korfbalbond gaat naar een nieuwe bondscoach op zoek. De samenwerking met de Nederlander Steven Mijnsbergen werd in onderling overleg beëindigd. Dat deelde de KBKB maandag mee.

“De afgelopen periode hebben Mijnsbergen en het Comité Topkorfbal de voorbije twee jaar besproken en vooruitgeblikt naar de campagne die start met het EK in het najaar van 2018, met daarna al snel het WK in de zomer van 2019. Uit de besprekingen en de evaluatie van een aantal aspecten, de ambities van beide partijen en de modaliteiten om deze te kunnen invullen, werd er, in een goede verstandhouding, beslist om de structurele samenwerking te beëindigen. We bekijken nog wat de toekomst brengt, maar een samenwerking op ad hoc basis behoort tot de mogelijkheden”, klinkt het in een communiqué.

De zoektocht naar een vervanger moet nog opgestart worden. Het Comité Topkorfbal zal eerstdaags beslissen hoe de technische staf tijdens de Korfbal Challenge einde dit jaar in Rotterdam zal ingevuld worden en zal dan later een nieuwe bondscoach aanduiden. De eerste officiële opdracht van de nieuwe bondscoach wordt dan het EK in Nederland.

Mijnsbergen trad in maart 2016 in dienst bij de KBKB. Hij volgde destijds Detlef Elewaut op. Mijnsbergen leidde de Belgian Diamons naar zilver op het EK 2016 en in juli van dit jaar naar brons op de Wereldspelen.