Burgemeester Close: ‘Zes personen opgepakt, twaalf geïdentificeerd’
Foto: BART DEWAELE

Tijdens een uitgebreid debat over de rellen van vorige week in Brussel heeft burgemeester Philippe Close (PS) maandag op de gemeenteraad bekendgemaakt dat er intussen zes mensen zijn opgepakt en twaalf zijn geïdentificeerd aan de hand van videobeelden in het kader van de rellen van 11 november op de Lemonnierlaan.

De oppositieleden hadden heel wat vragen over het verloop van de rellen en het optreden van de politie op zaterdag 11 en dinsdag 14 november in de Brusselse hoofdstad. Zo werd er voor velen te laat ingegrepen en was er vooral verontwaardiging dat er bij het vernielen van de handelszaken op de Lemonnierlaan geen arrestaties volgden.

“Zes personen zijn gearresteerd na de rellen van 11 november en twaalf personen zijn geïdentificeerd aan de hand van de videobeelden die naar de politie werden gestuurd”, vertelt burgemeester Close.

‘Waakzamer voor sportwedstrijden’

Ondertussen blijft de burgemeester volledig achter zijn politiekorps en de aanpak staan. Al benadrukt hij wel dat geen enkele Belgische politiezone gewaarschuwd had voor de mogelijke gevolgen van de wedstrijd tussen Marokko en Ivoorkust. Daardoor werden er geen speciale maatregelen genomen door de Brusselse politie.

“De diensten moeten veel waakzamer zijn voor de gevolgen van sportwedstrijden. We moeten onze nabijheid blijven versterken en zo informatie in de wijken inzamelen. Met het oog op het WK moet er inderdaad een coördinatie komen, want we zullen elke week zeges of verliezen hebben in Brussel”, aldus Close.