Elias Lasisi en Akyazili vervangen Serron en Tabu bij Belgian Lions
Quentin Serron zal er niet bij zijn. Foto: BELGA

Pech voor de Belgian Lions bij de start van de WK-kwalificatieronde en in de aanloop van de eerste wedstrijd (vrijdag 20u30 Lotto Arena en vs. Frankrijk). Jonathan Tabu van Bilbao en Quentin Serron van Gravelines moeten respectievelijk met een schouder- en knieblessure afhaken. Zij worden in de selectie van twaalf vervangen door Elias Lasisi (BC Oostende) en Thomas Akyazili (Antwerp Giants).

De Lions kunnen tevens ook niet rekenen op Sam Van Rossom (Valencia) en Matt Lojeski (Panathinaikos Athene) en dit omwille van een dispuut tussen FIBA en de EuroLeague. “In 2016 misten we Axel Hervelle, Sam Van Rossom, Matt Lojeski, Pierre-Antoine Gillet en Quentin Serron omwille van blessures. We kwalificeerden ons echter voor een vierde opeenvolgende EK. De weg naar een eerste WK (China 2019) is hard en lang. Samen met mijn sportieve staff ben ik ambitieus en geloof ik in het talent/ervaring van onder meer Maxime De Zeeuw, Pierre-Antoine Gillet, Hans Vanwijn, Vincent Kesteloot, Retin Obasohan, Kevin Tumba en Jean Salumu. We vatten vrijdag de WK-kwalificaties dan ook met ambitie aan,” aldus bondscoach Eddy Casteels.

Selectie Belgian Lions: Thomas Akyazili (Antwerp Giants), Khalid Boukichou (Elan Chalon), Maxime De Zeeuw (Oldenburg), Pierre-Antoine Gillet (Elan Chalon), Vincent Kesteloot (Oostende), Alexandre Libert (Charleroi), Retin Obasohan (Oettinger Rockets), Elias Lasisi (Oostende), Jean Salumu (Oostende), Olivier Troisfontaines (Okapi Aalstar), Kevin Tumba (Murcia), Hans Vanwijn (Antwerp Giants)

Tickets kan je hier bekomen!