Na de ‘vis van het jaar’: de ‘viskok van het jaar’
themabeeld Foto: istock

Stijn de Vreese van restaurant ‘Benoit en Bernard Dewitte’ uit Ouwegem is uitgeroepen tot ‘Viskok van het jaar’. Hij maakte op de Nationale Horecawedstrijd het lekkerste en origineelste gerecht klaar met rode poon, de vis van het jaar.

De receptenwedstrijd rond de vis van het jaar werd al voor de 29ste keer georganiseerd door Vlam en is voorbehouden aan professionele koks. Deze dienen een recept in te sturen, dat wordt beoordeeld door een leesjury. De vijf beste recepten worden geselecteerd voor de finale, die traditiegetrouw plaatsvindt op Horeca Expo in Gent.

Naast De Vreese mochten ook Sander Verdegem (Patrick Devos in Brugge), Olivier Dumalin (Atelier - Traiteur Niek Ducheyne in Brugge), Xander Verzelen (L’Improviste by David Selen in Waregem) en Jeff Beyens (Poorthuys in Genk) hun gerecht met rode poon komen bereiden.

Een vakjury die werd samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en werd voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys, beoordeelde de techniek in de keuken, de bereiding en de presentatie. De winnaar krijgt onder meer een cheque ter waarde van 750 euro mee naar huis.