Arseus (Fagron) verlaagt kapitaal met 190 miljoen
Marc Coucke Foto: blg

Arseus België en Arseus Capital, onderdelen van het geneesmiddelenbedrijf Fagron, springen eveneens op de kar van kapitaalreducties.

De kapitaalverlagingen dateren van 31 oktober maar verschenen pas nu in het Belgisch staatsblad. Daaruit blijkt dat Arseus België zijn kapitaal vermindert met 191 miljoen euro waardoor het zakt tot 54,8 miljoen euro. Opvallend is dat het gaat om een kapitaalvermindering in natura en niet een terugbetaling in cash.

De effectieve kapitaalvermindering gebeurt pas na twee maanden. Schuldeisers hebben zolang de tijd om bezwaar te uiten en zekerheid te eisen voor hun openstaande vorderingen op Arseus België. Bij een andere vennootschap, Arseus Capital, gebeurt exact dezelfde operatie. De vennootschappen zijn onderdeel van de beursgenoteerde groep Fagron.

Arseus is de oude benaming van het bedrijf dat in 2009 afgesplitst werd van Omega Pharma en in 2015 zijn naam wijzigde in 2015. Het zette onder ceo Ger Van Jeveren een wilde overnamerit in die eindigde in een schuldencrisis waarop het bedrijf in 2016 gered moest worden. Onder meer Filip Balcaen, Marc Coucke en het fonds Waterland stapten toen in. Voor die laatste twee was het een hernieuwde instap. Marc Coucke verlaagde recent ook al het kapitaal van zijn investeringsholding Alychlo met 50 miljoen euro.