Yves Lampaert: “Nieuw parcours Dwars door Vlaanderen is kort, maar intensief”
Foto: STEFAAN BEEL

Yves Lampaert sprong dit jaar op de Herlemgemstraat in volle finale weg uit een kopgroep en kon zo de 72e editie van Dwars door Vlaanderen op zijn naam schrijven. De renner uit de Quick-Step Floors-formatie was samen met manager Patrick Lefevere aanwezig op de voorstelling van de 73e editie van Dwars door Vlaanderen en gaf zijn visie op het nieuwe parcours.

“De koers is vooral korter geworden en ook onder meer de Oude Kwaremont is uit het parcours genomen”, stak Lampaert van wal. “De wedstrijd op zich is volgens mij nog pittig genoeg en er zal wellicht zeer intensief gereden worden. De bergjes die er nu inzitten nodigen uit tot demarreren. Er zal fel strijd geleverd worden, ook al is het parcours ietwat naar de brave kant om het zo te stellen.

Lampaert betwijfelt of veel renners Dwars door Vlaanderen zullen laten links liggen, ter voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen vier dagen later. “Veel renners willen op de woensdag voor de Ronde van Vlaanderen nog wel eens fiks doortrekken. En een wedstrijd is toch net iets meer dan een training. Wie wil kan na de finish nog wat bijtrainen. Bovendien rijden we deze koers maar met zeven renners. Dat mag niet onderschat worden. Dat is één pionnetje minder dan andere jaren. Eén man minder om de boel te controleren maar dat geldt natuurlijk ook voor de andere teams. Ik ben sinds mijn zege in Waregem geen onbekende meer in het peloton. Ik zal niet zomaar een vrijgeleide meer krijgen. Dwars door Vlaanderen is een wedstrijd waar ik steeds naar uit keek en dat zal zo volgend seizoen niet anders zijn.”

LEES MEER. Drie keer Côte de Trieu in vernieuwde Dwars door Vlaanderen: bekijk hier het volledige parcours