Paralympiër Kenneth Verwimp verliest strijd tegen ziekte van Duchenne
Foto: Joren De Weerdt

Boccia-speler Kenneth Verwimp is zondag op 24-jarige leeftijd overleden. Dat brachten het Belgian Paralympic Committee en de Vlaamse G-sportfederatie Parantee-Psylos maandag naar buiten. Verwimp leed aan de ziekte van Duchenne, een degeneratieve spierziekte. Hij liet het leven ten gevolge van een zware longontsteking.

Verwimp werd in 2015, aan de zijde van Pieter Cilissen en Julie Lamberechts, Europees kampioen boccia in de paircompetitie. Hij maakte ook deel uit van het pair dat vorig jaar een 5e plaats behaalde op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

“We zullen ons Kenneth altijd herinneren als een zeer getalenteerd Paralympiër”, legde Anne D’Ieteren, voorzitster van het BPC uit. “Kenneth was een voorbeeld voor ons allen: hij trotseerde zijn ziekte en handicap met veel discretie en waardigheid, en bleef steeds positief ondanks de vele moeilijke momenten die hij te verduren kreeg. Het doet ons pijn hem zo vroeg te moeten verliezen. Zijn familie, en in de eerste plaats zijn vader Luc, hebben zich steeds vol overgave gegeven voor zijn sportief parcours. We zijn er hen van harte dankbaar voor.”

Paralympiër Kenneth Verwimp verliest strijd tegen ziekte van Duchenne