Unieke foto van Billy The Kid gevonden
Foto: AP

Een Amerikaan heeft op een rommelmarkt de deal van z’n leven gesloten. Hij kocht voor 10 dollar een oude foto van de beroemde Amerikaanse revolverheld Billy The Kid en de man die hem in 1881 zou doden, sherrif Pat Garrett.

Frank Abrams kocht de foto in 2011 op een rommelmarkt, zonder te weten dat hij de eigenaar werd van een bijzondere prent. Vier jaar later ontdekte hij na de vondst van een van de twee andere bekende foto’s van de revolverheld dat zowel Billy The Kid (2e van links) áls moordenaar sherrif Pat Garrett (uiterst rechts) op de foto stonden die hij gekocht had.

Billy The Kid, geboren als Henry McCarty, werd in juli 1881 op 21-jarige leeftijd dood geschoten door sherrif Pat Garrett en had 21 moorden op zijn kerfstok.

De unieke foto van Billy The Kid en Pat Garrett zou gemaakt zijn tussen 1875 en 1880. Hoewel de foto miljoenen waard is, is de eigenaar niet van plan om de foto te verkopen. ‘Daar denk ik nu niet aan. Die dag komt misschien nog eens, maar nu nog niet’, aldus de man.