Lou Doillon bundelt krachten met & Other Stories
Foto: Reporters / Bpresse

Ze is het toonbeeld van de Parisienne met de nonchalante stijl die toch als geen ander de aandacht weet te trekken. Straks ligt de favoriete feestkleding van de Franse zangeres en actrice Lou Doillon in de winkelrekken van & Other Stories.

Als je moeder Jane Birkin is, dan word je geboren met een stijlgevoel. Halfzussen Charlotte Gainsbourg en Lou Doillon werden dan ook al vaak gevraagd om model te staan voor verschillende modelabels. De 35-jarige Doillon, die volgend jaar haar derde muziekalbum uitbrengt, is deze keer het gezicht van de feestcollectie van & Other Stories.

Ontwerpster Georgine Le Toqueux, die het Parijse atelier van het kledinglabel leidt, omschrijft Doillon als ‘de ultieme Franse muze’. ‘Alle stukken in deze collectie, van het rijkelijke fluwelen pak tot de vrouwelijke jurk, zijn met haar in gedachten ontworpen. De collectie is beïnvloed door het verleden, maar heruitgevonden voor de moderne vrouw, met een vleugje elegantie en tegelijk rock-’n-roll. Lou vertelt dat verhaal prachtig met haar stijl en attitude.’

‘Ik ben altijd al gek geweest op mode, voor mij is het de universele taal bij uitstek. Ik gebruik het als een medium, net als zingen of tekenen, om mijn gevoelens over te brengen’, aldus Doillon over de samenwerking. Haar favoriete stuk uit de collectie? ‘Het fluwelen pak met het witte hemd vind ik geweldig. De mannenstijl van de jaren zeventig is iets wat me altijd al beïnvloed heeft.’

Lou Doillon bundelt krachten met & Other Stories

De campagnebeelden werden gefotografeerd in theater Le Trianon, waar Doillon een van haar eerste optredens gaf. De collectie (met onder meer een lederen broek, fuchsia pumps en trui met gouden accenten) is vanaf 21 november beschikbaar in alle Belgische winkels en de webshop. Prijzen variëren tussen 79 en 295 euro.