Alonso erg tevreden na 113 ronden tijdens WEC-rookietest
Fernando Alonso Foto: FIA WEC - Twitter
Fernando Alonso testte vandaag in Bahrein voor de eerste keer met een LMP1-bolide van Toyota. De Spanjaard legde 113 ronden af en blikt tevreden terug op zijn test.

Met 113 ronden in de Toyota TS050 Hybrid kan er gesproken worden over een geslaagde eerste test voor Fernando Alonso. Ook Alonso zelf is erg tevreden over zijn test op het Bahrain International Circuit.

"Het was een geweldige dag. Voor iedere racepiloot is het leuk om met een LMP1-wagen te testen, die wagens zijn immers geweldig om mee te rijden," blikt Alonso terug op zijn test. 

"De wagens presteren doorheen een stint erg constant, wat erg positief is. Ik wou al erg lang met een wagen zoals deze testen en vandaag kon dat eindelijk. Ik ben dan ook erg blij."

Deze test vormde nog maar een eerste kennismaking met het WEC voor Alonso. In Januari zal Alonso samen met United Autosports in een LMP2-wagen deelnemen aan de 24 uren van Daytona. 

De test met Toyota is bovendien mogelijk een voorbereiding van een eventuele deelname van Alonso samen met Toyota aan de 24 uren van Le Mans. De 24 uren van Le Mans vallen in 2018 immers niet tijdens een F1-raceweekend.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: