Goffin stunt tegen Roger Federer en plaatst zich voor finale Masters
Foto: AFP

David Goffin heeft het onvoorstelbare gerealiseerd. Onze landgenoot plaatste zich dankzij briljant tennis voor de finale van de Masters ten nadele van dé Roger Federer. Goffin haalde het in drie sets: 2-6, 6-3, 6-4. De Luikenaar mag zich vanaf vandaag een wereldster noemen.

De wedstrijd begon nochtans niet goed voor onze landgenoot. Federer won de toss en liet het eerste opslagspel aan Goffin. Een goede keuze voor de Zwitser want hij ging meteen door de opslag van Goffin. Die break zou onze landgenoot niet meer te boven komen, ondanks goed spel. Maar zijn 36-jarige Zwitserse opponent gaf geen krimp. Federer serveerde met een ace de eerste set uit (6-2).

Maar dan was daar plots de grote Goffin. De Belg schakelde naar een niveau hoger. Dat resulteerde in een vroege break en twee gewonnen opslagspelletjes: 3-0 voor Goffin. En nu was het plots Federer die de fouten ging maken. Goffin domineerde het spel en liet zich niet meer verrassen door Federer. Wat niemand verwachtte, gebeurde toch: Goffin won de tweede set (6-3) en plots hadden we een wedstrijd.

Thriller

En wat voor een wedstrijd. Dacht iedereen dat Federer opnieuw een versnelling hoger zou schakelen, dan was het Goffin die voor verbazingwekkend mooi tennis bleef zorgen. Eerst redde hij zijn eigen opslagspel vanuit een schijnbaar verloren positie om meteen daarna zelf door de opslag van Federer te gaan. Een break voorsprong en met briljant tennis liep Goffin uit tot 4-2. Zou het kunnen? Goffin behield opnieuw zijn opslagspel en bij 3-5 voor onze landgenoot stond plots Federer onder enorme druk. Goffin stond bij 30-30 op twee punten van winst maar Federer behield zijn kalm. 4-5 voor Goffin die mocht serveren voor de match.

Goffin serveerde feilloos en kwam bij 40-15 op twee matchpunten. De Luikenaar bleef kalm en zette na 1u45 de kroon op het werk.