David Goffin: “Alles lukte, dit was gewoon mijn dag”
>Federer feliciteert Goffin met zijn dag dat alles lukte. Foto: Action Images via Reuters

Wat zeg je enkele seconden nadat je Roger Federer hebt geklopt in de halve finale van de Masters? David Goffin: “Hier heb ik geen woorden voor. De vreugde die ik nu voel, is niet te vatten.”

Lees hier hoe David Goffin de maat nam van Roger Federer

David Goffin zal je zelden op grote emoties betrappen en ook nadat hij Roger Federer had geklopt, bleef de Luikenaar uiterlijk zeer kalm. “Ik heb geen woorden om mijn vreugde en geluk te beschrijven”, reageerde hij. “Ik ben héél blij met de wedstrijd die ik heb gespeeld. Dit is zo speciaal.”

Goffin had tot nu toe zes keer gespeeld tegen Federer. Zes keer beet hij in het zand. Wat had hij deze keer anders gedaan? Goffin: “Dat ik het eigenlijk niet weet. Ik begon vrij nerveus aan de wedstrijd maar gaandeweg kwam ik in mijn spel. Ik serveerde goed, mijn forehand draaide perfect. Het was gewoon mijn dag.”

Voor Goffin, die zijn eerste ‘volledige’ World Tour Finals afwerkt (vorig jaar verving hij in de slotwedstrijd de geblesseerde Gaël Monfils, nvdr), krijgt het toernooi zo nog een vervolg. Wie zondag zijn tegenstander mag zijn, Sock of Dimitrov? “Wie de afgelopen week mijn wedstrijden heeft bekeken, zal het antwoord al kennen”, grapte Goffin. “Mijn doel voor de finale is simpel: ik ga gewoon proberen dit niveau opnieuw te behalen.”