N-VA zet campagnelijnen uit: ‘Veilig thuis in een welvarend Vlaanderen’
Foto: BELGA

N-VA heeft haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar én de parlementsverkiezingen van 2019 klaar. Met als slogan ‘Veilig thuis in een welvarend Vlaanderen’ wil de partij inzetten op economisch herstel, veiligheid en identiteit.

Pas herverkozen partijvoorzitter Bart De Wever stelde de campagne zaterdag voor aan de eveneens herverkozen partijraad.

‘Veilig thuis in een welvarend Vlaanderen’ vat samen waar het voor ons bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 2019 om gaat’, zegt De Wever. ‘We hebben de afgelopen jaren bewezen dat de N-VA het verschil maakt. De verandering werkt: de belastingen zijn gedaald, er komen meer jobs dan ooit bij, we investeren weer in onze veiligheid en voeren een streng maar rechtvaardig migratiebeleid’.

Werk is niet klaar

Maar volgens De Wever is het werk niet klaar. ‘Sociaal-economisch moeten we hervormen om de schulden van het verleden af te bouwen en onze welvaart te verzekeren. Ook inzake veiligheid en migratie blijven de uitdagingen groot. En mensen maken zich steeds meer zorgen om hun eigenheid. Dat is voor ons de inzet van de verkiezingen’.

De verkiezingsslogan zal in de steden en gemeenten een lokale invulling krijgen. ‘In Antwerpen wordt het bijvoorbeeld ‘Veilig thuis in een welvarend Antwerpen’. Op die manier voeren we in heel Vlaanderen een uniforme campagne, die we na 14 oktober 2018 nationaal kunnen doortrekken’.

‘Het centrale concept van de campagne is de lijn. Een lijn die grenzen stelt. Een lijn die verbeeldt. De lijn is een symbool voor verbinding, voor bescherming, voor afbakening. Ze zegt waar wij voor staan en waar we niet voor staan’, zegt De Wever.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig