De Sint meert aan in Antwerpen: ‘Geen stoute kinderen dit jaar’
Sinterklaas heeft zijn intrede gedaan in Antwerpen Foto: BELGA

In Antwerpen hebben 12.000 mensen zaterdag de traditionele intrede van Sinterklaas gevierd.

De Sint en zijn gevolg meerden omstreeks 14 uur aan en namen ruim de tijd om de kinderen die hen hadden opgewacht te begroeten. Een uurtje later en na enkele door de Sint verkeerd geïnterpreteerde verhalen kwam vanop het balkon van het stadhuis aan de Grote Markt dan toch de verlossende boodschap: ook dit jaar zijn er geen stoute kinderen.

Sinterklaas verkeerde zaterdag zoals steeds in het gezelschap van Zwarte Piet, zijn paard Slecht-Weer-Vandaag en andere medewerkers zoals Conchita Garcia en Paelinckx en Verschepen, de twee kapiteins van zijn stoomboot. Toen ze arriveerden aan het ponton bij het Steenplein, werden ze verwelkomd door Antwerps burgemeester Bart De Wever en een volgepakte wandelboulevard langs de Scheldekaaien. De Wever verzekerde eerst dat hij zelf braaf was geweest dit jaar en liet de Sint vervolgens weten dat de daken in Antwerpen in goede staat zijn.

De intrede werd ook dit jaar live uitgezonden op Eén en Ketnet. De uitzending wordt zaterdagavond op Ketnet nog herhaald om 18 uur en nogmaals zondag om 8 uur en woensdag om 13.35 uur.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig