GP Den Haag judo - juniorenwereldkampioen Matthias Casse pakt brons, Van Tichelt meteen onderuit
Matthias Casse. Foto: BELGA

Net geen maand nadat hij in de Kroatische hoofdstad Zagreb wereldkampioen werd bij de junioren, heeft de 20-jarige Matthias Casse zaterdag in het Nederlandse Den Haag een eerste medaille op Grand Prix-niveau veroverd. In de kamp voor brons versloeg hij overtuigend de 32-jarige Argentijn Emmanuel Lucenti.

In de eerste minuut kon Lucenti (IJF-12) nog teren op zijn ervaring, waardoor hij Casse (IJF-23) twee keer in gevaar kon brengen zonder echter te kunnen scoren. Daarna pakte onze landgenoot, prima gecoacht door Mark van der Ham, de kamp kordaat in handen. Met een prima beweging bracht hij zo na twee minuten een waza-ari achter zijn naam. Casse bleef uitpakken met scherpe aanvallen en Lucenti mocht blij zijn dat hij niet meer achterstand opliep.

Zaterdag kwamen in Den Haag nog drie Belgen in actie. Dirk Van Tichelt (-73 kg) verloor verrassend zijn openingsgevecht tegen de Canadees Antoine Bouchard. Na anderhalve minuut in de verlengingen moest hij een waza-ari incasseren. Joachim Bottieau (-81 kg) raakte niet verder dan de tweede ronde waarin de onbekende Pool Damian Stepien hem een halve minuut voor tijd een ippon aansmeerde en Lola Mansour moest vrede nemen met een 7de plaats nadat ze in de herkansingen met waza-ari verloor van thuiskampster Evelien Berndsen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig