AC/DC-legende Malcolm Young is overleden
Foto: rr
Malcolm Young, ex-gitarist en medeoprichter van de Australische hardrockband AC/DC, is op 64-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de band op Facebook.

De 64-jarige Young is overleden aan de gevolgen van dementie in het bijzijn van zijn familie. In 2014 raakte bekend dat de gitarist en oprichter van AC/DC aan dementie leed. Niet veel later verliet hij de band en werd hij vervangen door zijn neef, die bijna als twee druppels water op hem lijkt, Steve Young.

Zijn medebandleden beschrijven Young als 'een visionair, een perfectionist en een unieke man die de drijvende kracht achter de band was'. 'Hij deed en zei altijd precies wat hij wilde en zijn loyaliteit tegenover de fans viel niet te overtreffen', klinkt het. 

'Als een broer is het moeilijk om in woorden te vertalen wat hij voor mij betekend heeft', schrijft zijn broer Angus Young. 'Onze band was uniek en heel speciaal. Zijn nalatenschap zal nooit sterven.'

Wereldberoemd

Malcolm Young richtte de band in 1973 op samen met zijn broer, Angus. De band werd daarna wereldberoemd met rocknummers als 'Whole lotta Rosie', 'Highway to hell' en 'Back in black'.