Neuville in Australië: “We hebben het allemaal in eigen handen”
Foto: Photo News

Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) en zijn corijder Nicolas Gilsoul begonnen als tweede aan de tweede wedstrijddag van de Rally van Australië. Na een fout van teamgenoot Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 Coupe WRC) kwam het duo aan de leiding en domineerden ze wedstrijd. Neuville begint met een bonus van 20.1 seconden op eerste achtervolger Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) aan de slotdag. Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) volgt als derde op 40.6 seconden.

“Het geeft een goed gevoel om zondag als leider aan de slotdag te beginnen”, opende Thierry Neuville. “Uiteraard hebben we nog geen gewonnen spel en wachten er ons nog enkele pittige ritten maar ik ben zeer tevreden met onze aanpak van de toch wel zeer verraderlijke ritten van vandaag. We hielden er een strak tempo op na en wisten net als vrijdag enkele ritten te winnen. Tegelijkertijd is er een zweem van ontgoocheling na de opgave van mijn teamgenoot Andreas Mikkelsen. Ik had liever de leiding genomen op sportieve gronden.”

Zelf had Neuville ook enkele kopzorgen. “Tijdens de tweede rit gingen we in de fout en reden op een kruispunt rechtdoor”, legde de Oostkantonner uit. “We verloren niet al te veel tijd maar er brak iets in de versnellingsbak waardoor we onze eerste versnelling niet meer konden gebruiken. Gelukkig kon het team tijdens de assistentie het probleem oplossen. In de namiddag verliep alles volgens plan en wisten we de kloof verder uit te diepen. We hebben een comfortabele voorsprong, maar we moeten wel alert blijven. De grillige weersomstandigheden kunnen een rol spelen. Het hebben het allemaal in eigen handen.”