Julien Watrin legt zich toe op 400m horden: “Wereldniveau is mogelijk”
Foto: BELGA

Begin september maakte Julien Watrin bekend dat hij zich wil toeleggen op de 400 meter horden. Als hij het hordelopen technisch helemaal onder de knie krijgt, mag hij naar eigen zeggen dromen van de Olympische Spelen in Tokio.

“Eigenlijk dacht ik al een jaar geleden aan de switch naar de 400 meter horden, want ik vermoed dat ik er meer kan bereiken dan op de 400 meter. Al bij de jeugd deed ik aan hordelopen, de horden bevallen me wel”, aldus Watrin op de Team Belgium-stage in Lanzarote. “Nu volgt een overgangsperiode, want ik moet heel wat aanpassingen doorvoeren op het vlak van loopstijl. Als ik het technisch helemaal onder de knie krijg, moet ik op wereldniveau kunnen presteren. En dan mik ik op het Belgisch record (48.91) van Marc Dollendorf uit 1996.”

Ruim twee maanden geleden beëindigde Watrin na vier jaar de samenwerking met Jacques Borlée en ging hij in zee met François Gourmet en Jonathan Nsenga, die hem helpt bij het technische aspect van het hordelopen. “Ik had het gevoel dat er leemtes waren in mijn voorbereiding in het systeem Borlée. Onze visies liepen uiteen. In mijn omkadering zijn er naast mijn coaches nog heel wat veranderingen, met een nieuwe kinesist, arts, enzovoort.”

Bij de Tornado’s

Watrin won dit jaar met de Belgian Tornados zilver op de 4x400m tijdens het EK indoor in Belgrado. Op het WK in Londen, waar de Tornados vierde werden, was hij reserveloper. In 2016 maakte de student industrieel ingenieur deel uit van het team tijdens de Spelen in Rio de Janeiro (4e) en het EK (goud). “Ik blijf lid van de Tornados. Ook op mijn 400m zal ik nog vooruitgang boeken en wil ik in de buurt van 45.00 lopen, want dat is noodzakelijk om beter te worden op mijn 400m horden. En eens ik individueel begin te presteren in mijn nieuwe discipline zal dat voor een enorme sereniteit zorgen die alleen maar goed kan zijn voor de 4x400m-ploeg”, besluit Watrin, die afgelopen seizoen last had van een hielblessure.