Willemsen en Aerts pakken achtste plaats in Park City
Foto: AFP

Pilote Elfje Willemsen en remster Sara Aerts hebben zaterdag in de tweede manche van de Wereldbeker bobsleeën in het Amerikaanse Park City, de locatie waar de Winterspelen van 2002 werden gehouden, een gedeelde achtste tijd geklokt. Voor An Vannieuwenhuyse en Shana Vanhaen was een twaalfde plek weggelegd.

De eindtijd van Willemsen en Aerts kwam na twee runs op 1:42.16 te liggen, 1.44 langzamer dan het Amerikaanse duo Jamie Greubel Poser/Lauren Gibbs. Zij haalden het in Park City voor de Canadese tandem Kaillie Humphries/Melissa Lotholz (+0.10), winnaars van de eerste Wereldbekermanche, en een ander Amerikaans paar Elana Taylor Meyers/Lolo Jones (+0.27). Vannieuwenhuyse en Vanhaen klokten 1:42.24, 1.52 trager dan de winnaars.

In de tussenstand van de Wereldbeker staat Willemsen, die dertiende werd tijdens de eerste Wereldbekermanche, nu tiende met 280 punten. Vannieuwenhuyse is veertiende met 224 eenheden. Bovenaan behoudt de Canadese olympisch kampioene Kaillie Humphries (435 ptn) de leiding voor de Amerikaanse vrouwen Greubel Poser (417) en Meyers Taylor (410).

Volgend weekend (24-25 november) staat de derde Wereldbekermanche op het programma, in het Canadese Whistler.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig