P-Magazine biedt Hilde Van Mieghem excuses aan
Foto: Photo News

Mannenwebsite P-Magazine heeft via Twitter excuses aangeboden aan actrice Hilde Van Mieghem, die de verdediging op zich heeft genomen van de vrouwen die klacht hebben ingediend tegen televisiemaker Bart De Pauw voor grensoverschrijdend gedrag.

Een artikel op de website van P-Magazine waarin Hilde Van Mieghem hypocriet gedrag verweten wordt omdat ze het voortouw neemt in de 'metoo'-discussie terwijl ze vroeger wel in het naaktblad Playboy had geposeerd, deed donderdag heel wat stof deed opwaaien op sociale media.

Vrijdag trok P-Magazine op Twitter eerst nog in het verweer. Aan verschillende Twitteraars die hen aanspraken op het artikel liet het voormalig magazine weten dat ze het 'choquerend' artikel niet zelf hebben geschreven maar dat het om een mening gaat van een lezer die ze online hebben geplaatst: 'Wij hebben de mening enkel gepost, niet geschreven.'

Een uur nadat het voormalige magazine in het defensief ging, werd de 'mening' toch offline gehaald. 'Onze welgemeende excuses aan Hilde Van Mieghem', begint de post. 'We zijn over de schreef gegaan (...) We maakten de menselijke fout om een forum te geven aan een Facebook-post waarvan we wisten dat de mening er zwaar over was.' P-Magazine beseft dat 'dit niet meer over een scherpe pen gaat maar over het harteloos beledigen van een zeer gerespecteerde vrouw, actrice en moeder'.

 

 

Het artikel werd dan ook offline gehaald omdat 'het net hypocriet is van ons dat we dergelijke uitlatingen delen terwijl we aan de lopende band shoots van prachtvrouwen de wereld insturen'.