‘Kan en mag je van iemand houden die slechte dingen deed?’
Foto: Photo News

Comédienne Sarah Silverman is al jaren bevriend met Louis CK, eveneens een grappenmaker. Nu bekend werd gemaakt dat Louis seksueel grensoverschrijdend gedrag stelde, is ze erg kwaad, maar ook triest. ‘Want hij is mijn vriend’, zegt Silverman.

‘Mensen vroegen me om te reageren, en als ik heel eerlijk ben, wil ik dat echt echt echt niet doen’, zei Silverman in een video. Ze doet het toch, omdat ze zelf al zei: ‘als iets bespreekbaar is, is het behandelbaar’.

‘Ik kan jullie nu hartverwarmende verhalen vertellen over mijn vriendschap met hem, of over de fantastische vader die hij is. Maar dat verandert niets aan wat hij gedaan heeft. Het is erg verwarrend, want ik hou van Louis, maar hij deed deze dingen wel’, aldus Silverman.

Silverman beschrijft wat Louis deed. ‘Hij masturbeerde in het bijzijn van vrouwen en misbruikte de macht die hij over hen had, soms tot op het punt dat ze uit de comedy stapten.’

De comédienne komt uit bij de vraag: ‘Kan je nog houden van iemand die slechte dingen deed? Kan dat nog?’ Ze wil dat de aandacht nu volledig naar de slachtoffers gaat. ‘De enige mensen die van belang zijn nu zijn de slachtoffers. Maar ik hoop dat het oké is dat ik zowel kwaad ben op hem, maar ook triest. Want hij is mijn vriend.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig