Tele-Onthaal ziet aantal oproepen over grensoverschrijdend gedrag fors stijgen sinds zaak-De Pauw
Foto: Shutterstock

Sinds het nieuws rond televisiemaker Bart De Pauw, kreeg Tele-Onthaal een pak meer oproepen over grensoverschrijdend of ongewenst gedrag. Dat meldt VTM Nieuws. Gemiddeld komen er zo’n 3,4 oproepen per dag binnen, maar de afgelopen dagen steeg dat aantal naar 9,25, net geen verdrievoudiging dus.

Volgens Jennifer Pots, de woordvoerder van Tele-Onthaal, gaan deze oproepen ook over zaken die ver in het verleden liggen. 'De zaak rond Bart De Pauw is voor sommige mensen een aanleiding om die opnieuw op te rakelen omdat gevoelens weer sterker beleefd worden', klinkt het.

Nadat de hashtag ‘#MeToo’ opdook zag Tele-Onthaal het aantal oproepen voor grensoverschrijdend gedrag al lichtjes stijgen. Ook het aantal oproepen betreffende seksueel geweld kende een stijging.

'Ik vermoed dat het nog eventjes zal aanhouden maar dat het nadien weer uitdooft. We merkten dat ook bij andere verhalen in de media, zoals de terreuraanslagen of het misbruik in de Kerk. In de eerste mediaperiode maakt dat heel wat zaken los, maar nadien vallen we weer terug op gemiddelde cijfers', aldus nog Pots aan VTM Nieuws.

Zit je ergens mee? Bel dan anoniem en gratis naar 106 of chat op www.tele-onthaal.be.