Komende week ernstige hinder op Brusselse Ring en E40
Foto: Photo News

Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht op 16, 17, 20 en 21 november ernstige hinder op de Brusselse ring (R0) en E40 omwille van het aanbrengen van nieuwe wegmarkeringen in Strombeek-Bever, Groot-Bijgaarden en Zellik.

Vanaf 15 november gaat de Werkvennootschap 29 viaducten en bruggen op de Brusselse ring inspecteren. Bij deze werken, die zes maanden zullen duren, wordt geen hinder verwacht.

De nieuwe wegmarkeringen kaderen in de geplande ‘quick wins’ om het verkeer op de Brusselse ring vlotter te laten verlopen. Er wordt op 16 november gestart in Strombeek-Bever ter hoogte van de verbinding van de buitenring met de A12. Na aanpassing zal het verkeer komende van de buitenring kunnen gebruikmaken van een tweede rijstrook om de A12 op te rijden.

Een dag later gaat men aan de slag in Groot-Bijgaarden, aan de verbinding van de E40 met de R0 ter hoogte van Texaco. Hier zal de afslagstrook naar de R0 verlengd worden door inname van de pechstrook.

Begin volgende week wil men in Zellik de wegmarkering aanpassen op de verbinding tussen de R0 met de E40 om chauffeurs ertoe te brengen meer gebruik te maken van de nu onderbenutte rijstrook rechts.

Inspecties

Ter voorbereiding van de werken laat de Werkvennootschap, een organisatie die grote en complexe mobiliteitsprojecten begeleidt, vanaf 15 november technische inspecties uitvoeren op 29 viaducten en bruggen tussen Groot-Bijgaarden en Zaventem. De visuele inspecties zullen gebeuren met een laagwerker en hoogwerkers. Tijdens deze inspecties blijft de volledige capaciteit van de ring in beide rijrichtingen beschikbaar. Er wordt dan ook geen verkeershinder verwacht. In september en oktober voerde de Werkvennootschap al visuele inspecties uit aan het volledige viaduct van Vilvoorde.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in